Wie is
INNERMOVE?

Werken rond communicatie en zingeving is altijd al een passie geweest. Met meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs kon ik mijn steentje hier in bijdragen maar ik verlangde naar meer. Ik startte met opleidingen rond verbindende communicatie en gesprekstechnieken. Later volgde ik een jaaropleiding tot erkende coach (NLP). Daar werd het eerste zaadje geplant. Het begeleiden en coachen van mensen in hun zoektocht naar eigen (onbewuste) patronen, riep mij steeds meer en meer. Daarom besloot ik om mij hier verder in te verdiepen en volgde  de 4 jarige opleiding tot Integratieve psychotherapeut.

"Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker”

Mijn verhaal als psychotherapeut startte met deze quote. Ik hou ervan om mensen terug in contact te brengen met hun eigen dromen en verlangens. Om de beweging naar binnen te maken.
We zoeken ons geluk graag uitwendig. “Als ik dat behaald heb, dan ga ik me goed voelen” of “Als hij/zij nu maar een beetje meer dit zou zijn, dan …” of “Als ik nu dat droomhuis heb, dan ga ik gelukkig zijn”.
We geloven dat ons geluk afhangt van een aantal uiterlijke voorwaarden of externe factoren. Maar dit werkt helaas niet. In de therapie leren we terug contact te maken met ons zelf, terug die verbinding te voelen met jezelf én anderen. We botsen hier ook wel op kwetsuren, blinde vlekken of andere blokkades. Vanuit een veilige context gaan we hier samen mee aan de slag.

En vooral…we leren vanuit een mildheid naar ons zelf te kijken.
“Peace of mind comes piece by piece”

 

Pas door de beweging naar binnen te maken, leren we terug voelen wie we zijn en wat we écht willen. Als IV-therapeut ga ik graag creatief aan de slag met verschillende methodieken en tools. We creëren een brede kijk op ons zelf, vanuit een holistische visie.
De uiterlijke beweging is ook niet onbelangrijk. Ik ga daarom ook graag naar buiten, de natuur in. Al dan niet in combinatie met natuurcoaching. Beweging van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Dat is waar “Inner”move voor staat.

In mijn praktijk probeer ik graag de veiligheid te bieden die elke cliënt nodig heeft. Het gevoel van te mogen (t)huis komen.ik

En last but not least: Hechting en Relaties
Relaties hebben me altijd heel erg geboeid. Zowel hoe je relateert in een liefdesrelaties als tot je eigen kinderen of familie/vrienden.

Zelf ben ik enkele jaren gelden gescheiden en heb hier ontzettend veel van geleerd. Het heeft me laten zien hoe je om kunt gaan met een nieuw hoofdstuk in je leven, hoe je jezelf kunt “herstarten“. Mijn mooiste les was mogen ontdekken hoe je ervoor kunt zorgen dat je kinderen zich helemaal oké voelen met de scheiding en hoe je een gezonde relatie kunt opbouwen met je ex.  Communicatie, zelfreflectie en humor waren daar altijd prioriteit. Het is niet omdat de relatie stopt dat de liefde ook moet stoppen. Daarnaast ben ik het belang van het innerlijke kind in relaties verder gaan onderzoeken. Dit integreer ik nu mee in relatietherapie.
 Ik weet hoe belangrijk het is om een positieve draai te geven aan veranderingen en om te focussen op groei en nieuwe mogelijkheden. Dit kan zowel binnen de relatie als na een scheiding.

In mijn praktijk ontvang ik dikwijls liefdevolle koppels die ergens op vastlopen, die voelen dat het oude hoofdstuk afgesloten is en nog zoekende zijn naar het nieuwe hoofdstuk binnen hun relatie. Een verdieping in de lagen. Zo dankbaar dat ik hen hierbij mag ondersteunen.

Want er is niks zo mooi als liefde, toch?

Vorming & opleiding

- Postgraduaat psychotherapie in de Interactionele Vormgeving. Integratieve psychotherapie en counseling met cliëntgerichte experiëntele basis (4j) (Educatieve Academie Berchem)
- Innerchild meditation training opleiding
(Indra Thorsten)
- EFT Relatietherapie basisopleiding (EFT Belgium)
- Systeem dynamieken in organisaties (Bert Hellinger Instituut)
- Opleiding brainspotting FASE 1 + FASE 2
- Jaaropleiding NLP practitioner (Ontwikkelingsinstituut)
- Opleiding Natuurcoaching (instituut voor duurzaam werken)
- Opleiding verbindende communicatie(Rosenberg Marshall) Educatieve Academie
- Familieopstellingen (educatieve academie)
- Opleiding Hoog sensitieve personen in een relatie
- Opleiding beelddenken bij kinderen
- Opleiding gesprekstechnieken
- Opleiding decretale mentor voor beginnende leerkrachten = aanvangsbegeleiding in het onderwijs (stedelijk onderwijs)
- Bachelor onderwijs (KDG)

Erkenningen – kwaliteitscriteria

- Aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor IV-therapeuten (VVTIV)
- Deelname aan intervisiegroep
- Maandelijkse supervisie
- Gedeeltelijke terugbetaling bij sommige ziekenfondsen