Wie is
INNERMOVE?

Zorgen voor jongeren en mensen algemeen is altijd al een passie geweest. Met meer dan 20 ervaring in het onderwijs kon ik mijn steentje hier in bijdragen maar ik verlangde naar meer. Communiceren met mensen stond hierbij centraal. Ik startte met opleidingen rond verbindende communicatie en gesprekstechnieken. Later volgde ik een jaaropleiding tot erkende coach (NLP). Daar werd het eerste zaadje geplant. Het begeleiden en coachen van mensen in hun zoektocht naar eigen (onbewuste) patronen, riep mij steeds meer men meer. Daarom besloot ik om mij hier verder in te verdiepen en volgde  de 4 jarige opleiding tot Integratieve psychotherapeut.

"Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker”

Mijn verhaal als psychotherapeut startte met deze quote. Ik hou ervan om mensen terug in contact te brengen met hun eigen dromen en verlangens. Om de beweging naar binnen te maken.
We zoeken ons geluk graag uitwendig. “Als ik dat behaald heb, dan ga ik me goed voelen” of “Als hij/zij nu maar een beetje meer dit zou zijn, dan …” of “Als ik nu dat droomhuis heb, dan ga ik gelukkig zijn”.
We geloven dat ons geluk afhangt van een aantal uiterlijke voorwaarden of externe factoren. Maar dit werkt helaas niet. In de therapie leren we terug contact te maken met ons zelf, terug die verbinding te voelen met jezelf én anderen. We botsen hier ook wel op kwetsuren, blinde vlekken of andere blokkades. Vanuit een veilige context gaan we hier samen mee aan de slag.

En vooral…we leren vanuit een mildheid naar ons zelf te kijken.
“Peace of mind comes piece by piece”

 

Pas door de beweging naar binnen te maken, leren we terug voelen wie we zijn en wat we écht willen. Als IV-therapeut ga hier graag creatief aan de slag met verschillende methodieken en tools. We creëren een brede kijk op ons zelf, vanuit een holistische visie.
De uiterlijke beweging is ook niet onbelangrijk. Ik ga daarom ook graag naar buiten, de natuur in. Al dan niet in combinatie met natuurcoaching. Beweging van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Dat is waar “Inner”move voor staat.

In mijn praktijk probeer ik graag de veiligheid te bieden die elke cliënt nodig heeft. Het gevoel van te mogen (t)huis komen.

Vorming & opleiding

- Postgraduaat psychotherapie in de Interactionele Vormgeving. Integratieve psychotherapie en counseling met cliëntgerichte experiëntele basis (4j) (Educatieve Academie Berchem)
- Innerchild meditation training opleiding
(Indra Thorsten)
- EFT Relatietherapie basisopleiding (EFT Belgium)
- Systeem dynamieken in organisaties (Bert Hellinger Instituut)
- Opleiding brainspotting FASE 1 + FASE 2
- Jaaropleiding NLP practitioner (Ontwikkelingsinstituut)
- Opleiding Natuurcoaching (instituut voor duurzaam werken)
- Opleiding verbindende communicatie(Rosenberg Marshall) Educatieve Academie
- Familieopstellingen (educatieve academie)
- Opleiding Hoog sensitieve personen in een relatie
- Opleiding beelddenken bij kinderen
- Opleiding gesprekstechnieken
- Opleiding decretale mentor voor beginnende leerkrachten = aanvangsbegeleiding in het onderwijs (stedelijk onderwijs)
- Bachelor onderwijs (KDG)

Erkenningen – kwaliteitscriteria

- Aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor IV-therapeuten (VVTIV)
- Deelname aan intervisiegroep
- Maandelijkse supervisie
- Gedeeltelijke terugbetaling bij sommige ziekenfondsen